Over Rosa

Rosa Peters is sinds haar studie aan de Toneelacademie Maastricht (2007) werkzaam als regisseur. Ze schrijft en regisseert vaak familievoorstellingen en werkt ook freelance.

Ze heeft haar eigen gezelschap opgericht: RAAF muziektheater, waarbij ze samen met componist en acteur Freek den Hartogh de artistieke leiding vormt. Milou Adjanga is de zakelijk leider. Sinds hun ontmoeting in 2007 op de Toneelacademie Maastricht vormen Rosa en Freek een makersduo. Ze bedenken en schrijven de toneelstukken samen, Freek maakt de muziek en Rosa regisseert. Als inspiratiebron gebruiken zij verhalen en mythes van over de hele wereld en die bewerken ze tot muziektheater voor de hele familie.

RAAF maakt dus mythisch muziektheater. RAAF vertrekt altijd vanuit het oude verhaal, waarin universele thema’s aan de orde komen en nemen daarmee het heden onder de loep. Kennisnemen van de literaire geschiedenis en de zoektocht naar de verbinding met het heden helpt ons om onszelf en elkaar te leren begrijpen. RAAF wordt sinds januari 2021 meerjarig structureel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten.